Kunst in de kerk      De Schakel           Wijchen

De werkgroep kunst in de kerk organiseert sinds 2012 een aantal keren per jaar een expositie van kunstwerken in de Schakel. Het doel van de exposities is bij te dragen aan een vernieuwing van de wijze van geloven in deze tijd, waarbij het accent meer ligt op de beleving van het geloof. Om door middel van meerdere kunstvormen de religieuze bezinning te verdiepen.

Kunst kan de verkondiging steunen of zelfs een andere vorm van verkondiging zijn. Kunst kan een bron van inspiratie zijn, of, net als een preek of een lied gemeentevormend werken, tekstverhelderend of troostend zijn en een bron van geloofsvreugde. Naast muziek en taal kunnen kunstvormen op eigen wijze inspireren en de eredienst ondersteunen.

De kerkzaal van de Schakel leent zich hier prima voor.

Tijdens een expositie staat in de viering de kunst rond een bepaald thema centraal.

Voor en na de viering is er gelegenheid om de expositie te bekijken.

Ook is er een openstelling op zaterdagmiddag voor bezichtiging gedurende de expositie, van 14.00-16.00 uur.

Daarnaast wordt er regelmatig een lezing of thema- avond gekoppeld aan een expositie, die voor iedereen toegankelijk is.

De werkgroep bestaat uit mensen die affiniteit hebben met kunst & geloof en met elkaar willen zoeken naar kunst die passend is bij de gemeente. Als  u interesse heeft kunt u voor informatie en aanmelden terecht bij:

Margreet van der Meij   024-6450563 voorzitter

Zie verder onder actueel