Tijdens de zomervakantie van 14 juli t/m 20 aug zijn de kerkdiensten in het dorpje Leur
Aanvangstijd: 10.00 uur ( koffie drinken na de dienst)
Adres: Van Balverenlaan 4, Leur.

Dat is hier.

Leven en dood horen bij elkaar. Toch durven slechts weinigen tijdens hun leven de gedachte aan de dood toe te laten en openlijk over hun einde te praten. De meesten worden ertoe gedwongen door de werkelijkheid van een levensbedreigende ziekte of hoge ouderdom. Uitstellen is dan niet meer mogelijk.

Leven en dood brengen veel vragen met zich mee. Zoals over de zin van het leven. Of dat het onaf is. Ook dienen moeilijke keuzes zich aan wanneer het leven onhoudbaar is.

De kerkelijke gemeenschap wil een bedding van zorg en aandacht zijn om open met de dood om te gaan. De kerk heeft een sterke traditie in het begeleiden van mensen bij het levenseinde. Via pastorale betrokkenheid en rituelen. Zodat  mensen zo goed mogelijk afscheid kunnen nemen van het leven en van elkaar.

Laatste wensenlijst

De historische begraafplaats aan de Kasteellaan dateert van 9 oktober 1850