Leven en dood horen bij elkaar. Toch durven slechts weinigen tijdens hun leven de gedachte aan de dood toe te laten en openlijk over hun einde te praten. De meesten worden ertoe gedwongen door de werkelijkheid van een levensbedreigende ziekte of hoge ouderdom. Uitstellen is dan niet meer mogelijk.

Leven en dood brengen veel vragen met zich mee. Zoals over de zin van het leven. Of dat het onaf is. Ook dienen moeilijke keuzes zich aan wanneer het leven onhoudbaar is.

De kerkelijke gemeenschap wil een bedding van zorg en aandacht zijn om open met de dood om te gaan. De kerk heeft een sterke traditie in het begeleiden van mensen bij het levenseinde. Via pastorale betrokkenheid en rituelen. Zodat  mensen zo goed mogelijk afscheid kunnen nemen van het leven en van elkaar.

Laatste wensenlijst

De historische begraafplaats aan de Kasteellaan dateert van 9 oktober 1850

Begraven

Begraven is mogelijk op een van de 3 begraafplaatsen van onze gemeente. De begraafplaatsen bevinden zich in Batenburg aan de Kasteelse Allee, bij de kerk te Leur en aan de Kasteellaan in Wijchen. De afscheidsdienst kan in een kerk naar wens worden gehouden. De eigen predikant kan de begrafenisdienst leiden en deze met u voorbereiden.
In overleg zijn specifieke wensen mogelijk.
Voor nadere informatie klik naar Organisatie, College van Kerkrentmeesters, Begraafplaatsen

Gedenken

Op de zondag rond 1 november worden de overledenen van de gemeente in de kerkdienst herdacht. Nabestaanden worden uitgenodigd om aanwezig te zijn en een gedachteniskaars aan te steken aan de Paaskaars.