Tijdens de zomervakantie van 14 juli t/m 20 aug zijn de kerkdiensten in het dorpje Leur
Aanvangstijd: 10.00 uur ( koffie drinken na de dienst)
Adres: Van Balverenlaan 4, Leur.

Dat is hier.

Actueel


Stilte, muziek en bezinning bij kunst in de kerk

Op zaterdag 14 april, 28 april en 12 mei is de Schakel, Pius XII straat 85 in Wijchen van 14.00 – 16.00 uur open om het werk van de Haagse kunstenaar Greetje van den Akker te bezichtigen. Tijdens de opening van de kerk is er ook gelegenheid om een stil moment voor u zelf te zoeken. Om even in de kerk te zitten met uw eigen gedachten, om te mediteren, te bidden, om tot rust te komen. Ook kunt u een kaarsje aansteken voor iemand die u dierbaar is.

Van 15:00 – 15:30 uur zal er een moment van stilte, muziek en bezinning zijn. Er zullen gedichten gelezen worden die aansluiten bij de portretten van de kunstenaar en er zal gespeeld worden op gitaar en dwarsfluit. Medewerking verlenen: 14 april Ronald Smulders, gitaar, 28 april Roel van Riel, gitaar en 12 mei Edith Jaspers, dwarsfluit.

Info: Margreet van der Meij, telefoon: 024-6450563; e-mail:

Lezing ‘Zijn de Kopten gemaakt van staal?’ afgelast

De lezing ‘Zijn de Kopten gemaakt van staal?’ door Jos Strengholt van maandag 11 december 2017 is afgelast vanwege het slechte weer. De lezing zal nu op 6 maart 2018 gehouden worden, ook om 20:00 uur.

 

'Luther en Bach' Thema-avond verplaatst naar 9 november

De avond  met als thema "Luther en Bach", die gehouden zou worden op 26 oktober in de protestantse kerk van Beuningen kan helaas geen doorgang vinden i.v.m. ziekte van Greet van Doorn. De avond wordt verplaatst naar donderdag 9 november om 20:30 uur, zelfde plaats.

Ontmoeting Syrische kunst en cultuur

Interactieve ontmoetingsmiddag Syrische kunst en cultuur - Schakel Wijchen

Op zaterdag 18 november kunt u in de Protestantse Kerk De Schakel in Wijchen als Wijchenaren kennismaken met Syrische kunst en cultuur. Van vier uur 's middags tot acht uur 's avonds vindt dan een bijeenkomst plaats, georganiseerd door de Werkgroep 'Kunst in de kerk' in samenwerking met het lnterkerkelijk Platform Kerk en Vluchteling Wijchen e.o.

Aanleiding voor deze middag is de schilderijententoonstelling van Ahmed Kleige, een Syrische kunstenaar. Hij zal zelf aanwezig zijn en toelichting geven op zijn schilderijen.

Vanuit de regio zullen veel Syrische mensen aanwezig zijn, die ons op allerlei manieren laten kennismaken met de Syrische kunst en cultuur... met muziek, met beelden van Syrië en de rijke cultuur, met allerlei hapjes en drankjes.

Het zal een interactieve middag zijn voor groot en klein, Nederlander en nieuwkomer, in het kader van ontmoeten en waarbij we deze ontmoeting op verschillende manieren vorm zullen geven!

U bent van harte welkom bij deze bijeenkomst!

Programma

16:00 uur Ontvangst
16:30 uur Welkom en opening
17:00 uur Workshop portretten schilderen, foto-shoot door Mahyar Sohrabi, gezelschapsspelen
18:00 uur Syrische muziek
18:30 uur Syrisch buffet
19:30 uur Afsluiting met koffie en thee

Doorlopend: diashow Syrië, Syrische muziek

» Download de flyer