Aanvangstijd: 11.00 uur (vanaf 10.30 uur koffie drinken)

Kwetsbaarheid

Geluk en kwetsbaarheid horen beide bij het menselijk leven. Immers, het leven is niet een eenzijdig verhaal over succes en zelfontplooiing. Wanneer we spreken over wat pijn deed en kapot maakte, hebben we het ook over wat kracht gaf, wat hielp. Hoe we terugveerden als nieuwe mogelijkheden zich aandienden, waar we iets ontdekten dat we nog niet eerder zagen. Juist in die kwetsbaarheid ontdekken mensen iets dat zij gemeenschappelijk hebben. Als je door iets of iemand wordt (aan-)geraakt, zet dat vaak iets in beweging. Mooie woorden, een verdrietige gebeurtenis, een zonnige dag, die hand op je schouder, een bijzondere ontmoeting, ontroerende filmbeelden of prachtige muziek. Het doet iets met je. Het kan je hoofd op andere gedachten brengen. Het kan je ogen openen – en zelfs je hart. Dat klinkt prachtig, maar hoe zorg je ervoor dat je geraakt kunt worden? Als je hoofd vol is van eigen zorgen en gedachten, is er weinig ruimte. Er moet misschien toch wel ergens een luikje open staan. Als dat lukt, komen we dieper bij onszelf. En daarmee ook bij de ander. En misschien zelfs wel bij God. In het Engels gebruiken we de uitdrukking ‘touched by an angel’. Is dat niet hetzelfde als geraakt worden door God? Momenten waarop iets of iemand ons in de kern weet te raken. Een diepere snaar. Als wij vanuit de kerken van Maas en Waal ook maar iets van dat raken zouden kunnen overbrengen… Met het programma van komend seizoen, hopen we in ieder geval voldoende te bieden dat boeit. Dat misschien soms ontroert en u bij blijft. En dat u hopelijk ook weet te raken.